Херсонці долучились до акції вшанування пам’яті Кирила Тлявова

Новини
Фото: investigator.org.ua

У Херсоні близько сотні активістів та небайдужих мешканців взяли участь у всеукраїнській акції пам’яті 5-ти річного Кирила Тлявова, мешканця Переяслава-Хмельницького, що трагічно загинув в наслідок вогнепального поранення, під час стрілянини, влаштованої нетверезими поліцейськими.

Організатори акції заздалегідь зазначили, що вона не має ніякого політичного забарвлення, а проходить виключно задля підтримки родичів Кирила, повідомляє кореспондент Центру журналістських розслідувань.

Фото: investigator.org.ua

«Це абсолютно органічна відповідь на смерть дитини. Сьогодні ми тут зібралися аби висловити підтримку та співчуття батькам Кирила. Сьогодні ми тут зібрались, щоб дати розуміння владі, що ніяких «спусків» у розслідуванні цієї справи ми не дамо», – зазначив один з учасників зібрання Даніїл Бунчак.

Фото: investigator.org.ua

Херсонці також вимагали відсторонення від обов’язків міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова, аргументуючи це його недбальством та «попусканням» у розгляді резонансних справ.

Фото: investigator.org.ua

«Вбивство Каті замовив колишній працівник правоохоронних органів. Зараз новий випадок – 5-ти річна дитина. І знову спроба фальсифікації, спроба укриття, спроба обману. З цим потрібно закінчувати, бо завтра на цьому місці може бути будь-хто із вас», – заявив батько загиблої херсонської активістки Катерини Гандзюк Віктор Гандзюк.

Фото: investigator.org.ua

Херсонці зносять на ганок Головного управління Нацполіції в Херсонській області дитячі іграшки та квіти, як символ пам’яті та співчуття родині загиблого хлопчика.

Фото: investigator.org.ua

Нападаємо:

  • 31 травня до реанімаційного відділення Переяслав-Хмельницької Центральної районної лікарні доставили 5-тирічного Кирила Тлявова із закритою черепно-мозковою травмою, забоєм головного мозку, внутрішньомозковою гематомою та переломом скроневої кістки. У лікрні в дитини виявили кульове поранення і направили до медзакладу Києва.
  • Правоохоронці встановили, що двоє працівників патрульної поліції 31 травня в Переяславі-Хмельницькому під час відпочинку вживали спиртні напої, а потім влаштували стрілянину з вогнепальної зброї по банках та інших предметах. Одна з куль потрапила в голову 5-тирічного Кирила Тлявова, який перебував на дитячому майданчику.
  • Обох поліцейських затримали. 2 червня ім повідомили про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч. 2 ст. 28, ст. 128 КК України – в необережному тяжкому тілесному ушкодженні, скоєному за попередньою змовою групою осіб.
  • 3 червня Кирило Тлявов помер, не приходячи до тями.
  • Ввечері 3 червня під будівлею МВС у Києві влаштували акцію із вимогою справедливого розслідування вбивства поліцейськими 5-річного хлопчика у Переяслав-Хмельницькому.
  • У МВС повідомили про відсторонення від виконання службових обов’язків керівництва підрозділу поліції в Переяслав-Хмельницькому. В зв’язку з інцидентом начальник поліції Київської області Дмитро Ценов подав рапорт про відставку.
  • Президент Володимир Зеленський пообіцяв сприяти винесенню справедливого покарання для співробітників поліції, які можуть бути причетні до заподіяння вогнепальних ушкоджень 5-річному хлопчику.
  • 4 червня прокуратура Київської області дії патрульних поліцейських перекваліфікувала за п.2, п.12 ч.2 ст.115 КК України (умисне вбивство малолітньої дитини, вчинене за попередньою змовою групою осіб) та ч.2 ч.4. ст.296 КК України (хуліганство, вчинене групою осіб, із застосуванням вогнепальної зброї, заздалегідь заготовленої для нанесення тілесних ушкоджень). За ці злочини підозрюваним загрожує покарання аж до довічного позбавлення волі.
  • 4 червня Голосіївський райсуд Києва арештував на два місяці без можливості внесення застави поліцейських Івана Приходька і Володимира Петровця, яких підозрюють у вбивстві 5-річного Кирила Тлявова.