Зеленський звернувся до керівництва РФ після повідомлення штабу ООС про загибель українських бійців

Новини
Президент України Володимир Зеленський Фото: скриншот YouTube

Загострення конфлікту на Донбасі – не найкращий фон для відновлення переговорів в Мінську.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський, повідомляє Центр журналістських розслідувань.

За його словами, 5 червня українська делегація в Брюсселі обговорить з європейськими колегами відкриту демонстрацію агресії, а українська сторона в Мінську нагадає про неприпустимість спроб діалогу з Україною з позиції сили.

«Внаслідок посилених обстрілів позицій Об’єднаних сил на Донбасі загинули троє військовослужбовців і ще трьох було поранено. Я співчуваю родинам загиблих і бажаю якнайшвидшого одужання постраждалим. Хочу звернутися до керівництва РФ і командування її окупаційних сил на Донбасі. Загострення конфлікту – не найкращий фон для відновлення переговорів у Мінську. Нам не потрібно зайвий раз нагадувати про можливість ескалації вашої агресії», – написав Зеленський.

  • В результаті обстрілу російсько-терористичних військ на Донбасі за минулу добу загинули троє українських військових, ще троє поранені. Окупанти провели 16 обстрілів позицій ЗСУ.
  • В результаті обстрілу автомобіля Збройних сил України російсько-окупаційними військами на Донбасі 4 червня загинули двоє бійців Об’єднаних сил, ще один отримав поранення. Автомобіль доставляв продукти харчування на позиції українських військових у Донецькій області.