Зеленський доручив Гройсману створити комісію з розслідування пожежі в психлікарні Одеси, де загинули 6 осіб

Новини
Фото: dumskaya.net

Президент України Володимир Зеленський доручив прем’єр-міністру Володимиру Гройсману створити державну комісію з розслідування пожежі в психіатричній лікарні Одеси, внаслідок якої в ніч на вівторок, 11 червня, загинули 6 осіб.

Про це глава держави повідомив у мікроблозі Twitter, передає Центр журналістських розслідувань.

«Пожежа в Одеській психіатричній лікарні. Страшна трагедія. Пожежу ліквідовано, але вже шестеро загиблих. Доручаю прем’єру Володимиру Гройсману негайно створити держкомісію з розслідування. Причини будуть з’ясовані. Мої співчуття рідним і близьким загиблих», – написав Зеленський.

За інформацією ДСНС України, повідомлення про загорання у відділенні №7 Комунального некомерційного підприємства «Одеський обласний медичний центр психічного здоров’я» Одеської облради на вул. Академіка Воробйова, 9, надійшло до Служби порятунку 10 червня о 21:44.

Пожежні підрозділи були негайно спрямовані по підвищеному номеру виклику. Вогнеборці врятували 15 осіб та передали їх бригадам швидкої медичної допомоги, з них 4 особи в непритомному стані, яких не вдалось реанімувати. Пізніше надійшла інформація про загибель ще двох людей, які були доставлені в міську лікарню №11.

На місці події працювали дві оперативні дільниці: одна на рятування людей, друга на гасіння пожежі. Пожежа була о 22:53 локалізована та о 23:19 ліквідована на площі 500 кв м.

Всього від ДСНС залучалось 12 одиниць техніки та 57 чоловік особового складу.

Як пише видання «Думская», за інформацією головного лікаря психлікарні Анатолія Волощука, у горілому відділенні №7 проходили лікування ветерани Другої світової війни та війни в Афганістані. Більшість з них могли самостійно пересуватися. Грати були тільки на вікнах приміщень, в яких зберігаються медпрепарати.

Видання Нагадує, що це вже друга пожежа в медичному закладі за останні два місяці. Минулий раз воно горіло 16 квітня. Тоді займання сталося в кімнаті денного стаціонару, звідти вогонь піднявся на дах. Вигорів дах над цією кімнатою і дах над їдальнею. Жертв і постраждалих тоді не було.