Литва безкоштовно передала Україні майже мільйон набоїв на 255,5 тис євро

Новини
Фото: kam.lt

Литва безкоштовно передала Україні майже мільйон невикористовуваних боєприпасів до стрілецької зброї вартістю 255,5 тисяч євро.

Набої були доставлені літаками Військово-повітряних сил ЗС України, повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на інформацію міністерства національної оборони Литви.

«11 червня літаки ВПС України вивезли з Литви майже мільйон патронів до автоматів і кулеметів радянського виробництва, які більше не стоять на озброєнні литовської армії», – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, уряд Литви прийняв рішення про передачу боєприпасів Україні на початку лютого. Вартість переданих набоїв складає 255,5 тисяч євро.

«Передача боєприпасів є частиною послідовної і всеосяжної підтримки Литвою України, зміцнення її оборонного потенціалу і забезпечення незалежності, суверенітету і територіальній цілісності держав», – заявив міністр національної оборони Литви Раймундас Каробліс.

Литва вже передавала українській армії матеріальну підтримку та елементи озброєння. Вперше такий вантаж було доставлено у 2014 році, коли Росія окупувала Крим і почала агресію на Донбасі. Відтоді Литва виділила Україні допомоги на кілька мільйонів євро.

Ініціативи литовського уряду щодо допомоги Україні підтримують і мешканці Литви – згідно з опитуванням громадської думки, проведеним Міністерством національної оборони в кінці минулого року, про це заявили 64% респондентів.

Нагадаємо:

  • 6 червня парламент Литовської Республіки визнав геноцидом насильницьку депортацію радянським режимом кримськотатарського народу в 1944 році з Криму.