Бійці ЗСУ зайняли нові позиції вже на околиці Донецька

Новини
Фото: ukrinform

Військовослужбовці 24-ої окремої механізованої бригади імені Короля Данила Збройних Сил України закріпилися на нових позиціях біля Мар’їнки, відстань від якої до тимчасово окупованих Олександрівки та Донецька складає від 100 до 250 метрів.

Тепер у Мар’їнці вже практично немає так званої «сірої зони» про це в ефірі радіо Армія FM розповів пресофіцер бригади Назар Ільницький, передає Центр журналістських розслідувань.

«Розвідники бригади зайшли в так звану «сіру зону» для того щоб покращити своє тактичне положення – відсунути свою глибину від місцевого населення», – сказав Ільницький

За його словами, українські бійці діяли за планом, розробленим командуванням бригади та вищим командуванням.

«Спланували, розробили все до деталей та виконали. Це важливо, адже забезпечує більшу безпеку для населення, воно знаходитиметься набагато дальше від лінії зіткнення. Це перш за все безпека людей. Це також покращує і наше положення, звідси краще спостерігати за ворогом і контролювати його дії», – зазначив пресофіцер бригади, додавши, що навіть маленька перемога мотивує бійців і піднімає їх бойовий дух.

В свою чергу, як повідомили в штабі Операції об’єднаних сил (ООС), бійці окремої механізованої бригади ім. Короля Данила обладнали низку спостережних постів на околицях Мар’їнки близько місяця тому.

«Відтак, українські піхотинці щоденно здійснювали інженерне дообладнання позицій, їх укріплення та розбудову. Зараз, на напрямку у бік окупованого смт Олександрівка, силами піхотинців зведено повноцінні опорні пункти підрозділів. Завдяки зміцненню позицій, підрозділи операції Об’єднаних сил надійно контролюють визначену ділянку відповідальності фактично впритул до Донецька», – йдеться у повідомленні.

Як зазначили у штабі, відтепер відстань між позиціями сил ООС та російськими окупаційними військами на цьому напрямку подекуди складає усього декілька сотень метрів.