Глава зовнішньої розвідки заявив, що не пам’ятає моменту знайомства із Зеленським, а медаль від ФСБ викинув

Новини
Владислав Бухарєв фото: LB.ua

Глава Служби зовнішньої розвідки Владислав Бухарєв заявив, що не пам’ятає, коли познайомився з президентом України Володимиром Зеленським. А скандал з медаллю від ФСБ РФ назвав «дурною історією».

Про це Бухарев заявив в інтерв’ю Цензор.НЕТ, пише Центр журналістських розслідувань.

За словами глави Служби зовнішньої розвідки, із Зеленським він знайомий більше 10 років, але йому «важко вже згадати», як відбулося знайомство.

За його словами, він просто ходив на концерти студії «Кварталу 95».

«Ми знаємо один одного більше десяти років, мені давно подобалося їх творчість, сміливість, з якою вони робили сатиру на владу. Я ніколи не наймав «95-й квартал» за гроші, це просто особисті відносини», – розповів глава зовнішньої розвідки, відзначивши, що просто одного разу запропонував студії приїхати в своє рідне місто і дати там концерт.

Бухарев також розповів про свою медаль ФСБ, яку отримав на нараді спецслужб США, Європи і РФ в СБУ в 2004 році.

«Проходила нарада… з проблеми транскордонної наркомафії, і багатьом учасникам, в тому числі і мені, росіяни вручили медаль ФСБ», – сказав Бухарєв, зазначивши, що викинув медаль відразу після початку війни в 2014 році.

Прокоментував глава Служби зовнішньої розвідки та наявність у нього нерухомості. У 2000-х роках Бухарєви вклали гроші в будівництво квартири на вулиці Білоруській з «доступною ціною», яку, за його словами, нещодавно подарував доньці. У селі Вишеньки у розвідника є будинок, який, за його словами, побудований на ділянці тестя, пізніше він отримав її у спадок.

Бухарев запевняє, що не збирається закривати свою декларацію для забезпечення громадського контролю.

Бухарев нагадав, що два роки обіймав посаду заступника начальника головного управління СБУ в Криму.

«У 2007 році рішенням прем’єр-міністра Юлії Тимошенко мене призначили на посаду начальника податкової міліції, прослужив там два роки. Але на виборах 2010 року переміг не Янукович, а Росія, і до влади прийшов режим, якому СБУ була не потрібна. Тому я звільнився зі служби взагалі. Путін готував захоплення країни, і Янукович був містком для її здачі », – сказав він.

  • 11 червня президент Володимир Зеленський призначив главою Служби зовнішньої розвідки Владислава Бухарева.
  • У 2014 році Владислав Бухарєв був першим заступником глави СБУ, начальником Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю.
  • З жовтня 2014 року – народний депутат Верховної Ради України. Обраний по одномандатному 162 виборчому округу. Член фракції «Батьківщина».
  • Також Бухарев є членом колегії при МВС, раніше входив до конкурсної комісії з відбору членів Госбюро розслідувань.
  • Він неодноразово організовував виступи «Кварталу 95» в своєму депутатському окрузі.