Народний депутат Дмитро Тимчук знайдений мертвим

Новини
Народний депутат Дмитро Тимчук Фото RFE/RL

Про смерть Дмитра Тимчука від вогнепального поранення повідомив народний депутат Антон Геращенко.

Про це пише Центр журналістських розслідувань

У першій редакції посту Антон Геращенко повідомив, що Тимчук випадково застрелився. 

«Годину тому, у себе вдома, під час чищення нагородного пістолета завдав собі смертельне поранення патріот України і мій друг Дмитро Тимчук», – написав Геращенко.

Пізніше він приховав свій допис, а потім опублікував нову редакцію:

«Годину тому у себе вдома знайдений зі смертельним вогнепальним пораненням в голову патріот України і мій друг Дмитро Тимчук.
На місці трагедії працює слідчо-оперативна група поліції.
Вивчаються всі можливі версії, одна з яких – необережне поводження з нагородних зброєю», – пише Геращенко.

Поліція розглядає три версії смерті Дмитра Тимчука, повідомив речник МВС Артем Шевченко у коментарі Громадському.

«Це одне з трьох: або вбивство, або самогубство, або необережне поводження зі зброєю», — Сказав Артем Шевченко.

За словами голови Національної поліції України Сергія Князєва, поліція за фактом смерті Дмитра Тимчука відкрила кримінальне провадження за ст. 115 Кримінального кодексу України (Умисне вбивство). 

«Скільки було пострілів, не можу відповісти – експерти оглядають. Є низка робочих версій, серед яких, можливо, нещасний випадок, необережне поводження із вогнепальною зброєю. Також розглядаємо версії кримінального характеру. Є громадянка, яка перебувала з ним в квартирі і яка зараз дає свідчення. Збираємо свідчення сусідів. Чи порушена обстановка квартирі – оглядаємо», – повідомив Князєв.

Дмитро Тимчук був членом парламентської фракції «Народний фронт» і координатором групи «Інформаційний спротив», яка висвітлювала перебіг війни з Росією і набула великої популярності в українському сегменті інтернету. 

За фахом – військовий журналіст, спеціальність отримав у Львівському вищому військово-політичному училищі. Працював у штабі Національної гвардії України та у структурних підрозділах Міністерства оборони України. Мав військове звання підполковника запасу.