Конституційний суд схвалив указ Зеленського про розпуск Верховної Ради – депутат

Новини
Конституційний суд України Фото: ZN.UA

Більшість суддів Конституційного суду України визнала таким, що відповідає Конституції України, указ президента Володимира Зеленського про розпуск Верховної Ради і призначення дострокових виборів до парламенту. 

Про це пише Центр журналістських розслідувань із посиланням на телеграм-канал народного депутата Мустафи Найєма. 

«Конституційний суд України визнав конституційним указ президента Володимира Зеленського про розпуск Верховної ради і дострокових парламентських виборах.

«ЗА» таке рішення проголсовало 11 суддів КС, «проти» – 5.

Таким чином, дострокові парламентські вибори відбудуться 21 липня 2019 року», – написав Найєм.

Нагадаємо: 

  • 20 травня 2019 р. президент Володимир Зеленський заявив, що розпускає Верховну Раду України восьмого скликання. «Я розпускаю Верховну Раду восьмого скликання. Дуже вас прошу прийняти закон про скасування депутатської недоторканності, закон про кримінальну відповідальність за незаконне збагачення, багатостраждальний Виборчий кодекс і зробіть, будь ласка, відкриті списки », – заявив Зеленський. На прийняття зазначених законів новий президент дав два місяці.
  • 11 червня 2019 р. Велика палата Конституційного суду України (КСУ) за зверненням 62 народних депутатів у вівторок, 11 червня, почала розгляд законності указу президента України Володимира Зеленського про розпуск Верховної Ради та призначення дострокових виборів до парламенту на 21 липня.