Палата представників США затвердила законопроекти із $700 млн для України

Новини
Конгрес США Фото: Facebook Embassy of Ukraine in the USA

Нижня палата американського Конгресу затвердила проекти законів щодо виділення бюджету американським урядовим структурам, які передбачають загалом до $700 млн допомоги для України в наступному фінансовому році.

Про це повідомило посольство України в США, пише Центр журналістських розслідувань.

«Палата представників Конгресу США схвалила проекти законів про фінансування Пентагону, Державного департаменту, Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та суміжних програм на 2020 рік, у яких передбачено майже 700 млн. дол. для підтримки України», – зазначається в повідомленні.

Нагадаємо:

  • Сенат США пропонує збільшити до 300 млн дол. та суттєво розширити безпекову допомогу Україні в оборонному бюджеті на 2020 рік. Це на 50 млн дол. більше в порівнянні з 2019 роком. Із зазначеної суми 100 млн дол. має бути спрямовано винятково на летальні види озброєнь.
  • Як заявив спеціальний представник Державного департаменту США по Україні посол Курт Волкер, Сполучені Штати Америки продовжать співпрацю з Україною для нарощування її військових можливостей, включаючи поставку бойової (летальної) зброї.
  • Структури Міністерства оборони США вже почали процедури укладання контрактів на поставку обладнання та надання послуг для оборонного сектора України за рахунок коштів бюджету 2019 року.