У Сімферополі через аварію на ЛЕП залишилися без електропостачання майже 100 тисяч жителів

Новини

В окупованому Криму в Сімферополі через штормовий вітер сталася аварія на високовольтній лінії електропередач, в результаті чого без електропостачання залишилися майже 100 тисяч жителів міста.

Про це повідомляє видання «Криминформ» з посиланням на Єдину чергово-диспетчерську службу Сімферополя, передає Центр журналістських розслідувань.

«Аварія на високовольтній лінії. Без електропостачання 98,2 тис споживачів, в основному жителі Київського та Залізничного районів міста. Ліквідацією аварії займаються фахівці «Крименерго». Орієнтовно усунення аварії займе 2-3 години», – повідомили в ЄЧДС.

За інформацією підприємства «Крименерго», 24 червня в 12-45 аварійно відключилася ВЛ 110 кВ Сімферопольська ТЕЦ – Північна з відпайкою на ПС Завокзальна і ВЛ 110 кВ Північна – Східна з відпайкою на ПС Завокзальна.

«Стався обрив проводу лінії ПЛ 110 кВ Північна – Східна і падіння його на ВЛ 110 кВ Сімферопольська ТЕЦ – Північна. Енергетики докладають максимум зусиль для оперативного усунення аварії», – йдеться в повідомленні.

У Криму на 24 червня було оголошено штормове попередження. До кінця доби очікуються місцями сильні зливи, грози, град, шквали 20-25 м/с.