США нададуть Україні $4 млн на покращення захисту військових арсеналів

Новини
Фото: Facebook Посольство України в США

У Вашингтоні представники українсько-американської групи з питань нерозповсюдження та експортного контролю підписали Меморандум про надання США допомоги Україні 4 млн долл. для покращення захисту військових складів боєприпасів.

Про це повідомляє посольство України в США, передає Центр журналістських розслідувань.

Як зазначають українські дипломати, засідання цієї групи проводиться двічі на рік, почергово у Києві та Вашингтоні. На них обговорюються взаємодія між державами у сфері міжнародної безпеки, запобігання розповсюдженню зброї масового знищення та засобів її доставки, контролю технологій, чинної санкційної політики у контексті протидії російській агресії.

«За підсумками заходу т. в.о. Директора Департаменту міжнародної безпеки МЗС України Руслан Німчинський та Помічник Держсекретаря США з військово-політичних питань Кларк Купер у присутності Посла України в США Валерія Чалого підписали Меморандум про надання Сполученими Штатами допомоги Україні у сфері зберігання боєприпасів, яким передбачається виділення американською стороною щонайменше 4 млн. дол. на покращення захищеності військових складів на території України», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо:

  • 29 жовтня 2015 року в Луганській області в місті Сватове вибухнули склади з артилерійськими боєприпасами Збройних сил України. В результаті потужних вибухів 2 людини загинули, четверо були поранені.
  • 17 лютого 2016 року в Запорізькій області за допомогою безпілотників було підпалено склад боєприпасів української армії. В протягом 4 годин пожежу вдалося загасити.
  • 23 березня 2017 року почалися вибухи на складах зберігання боєприпасів, розташованих неподалік від міста Балаклія Харківської області. Була оголошена евакуація жителів з 5-кілометрової зони близько 20 тисяч осіб.
  • 26 вересня 2017 року за Вінницею біля селища Калинівка загорівся великий артилерійський арсенал Збройних сил України. Сталася детонація боєприпасів. Людей їх прилеглих населених пунктів евакуювали.
  • 9 жовтня 2018 року поблизу селища Дружба Ічнянського району Чернігівської області сталися вибухи на території 6-го арсеналу Командування сил підтримки ЗСУ. Ця в/ч (А1479) входить в структуру Центрального ракетно-артилерійського управління А0120.