ЦВК завершила реєстрацію: на вибори в Раду йдуть 21 партія і 5845 кандидатів

Новини
Голова ЦВК України Тетяна Сліпачук Фото: Facebook Тетяна Сліпачук

У дострокових виборах до Верховної Ради України беруть участь 21 партія і балотуються 5845 кандидатів, з них 3171 йдуть на вибори по мажоритарним округам і 2674 включені до партійних списків.

Про це на повідомила голова Центральної виборчої комісії Тетяна Сліпачук в середу, 26 червня, на прес-конференції в Києві, передає Центр журналістських розслідувань з посиланням на агентство УНІАН.

За її словами, в одномандатних виборчих округах балотуються 1735 самовисуванців і 1436 чоловік, висунутих політичними партіями.

Сліпачук також зазначила, що в цілому документи для реєстрації своїх виборчих списків подали 24 партії, але трьом з них було відмовлено в реєстрації.

Глава комісії розповіла і про гендерну розподілі кандидатів у народні депутати. Так, жінок серед них 22,51%, а чоловіків 77,49%.

Вік найстаршого кандидата становить 82 роки, а молодшого – 21.

Вона додала, що 91,44% кандидатів мають вищу освіту, 2,02% – середню спеціальну, 3,05% – загальну середню, 3,42% – професійно-технічну.

Сліпачук відзначила, що більшу частину документів ЦВК отримала вже в останні дні, в які була можлива подача документів для реєстрації кандидатів в народні депутати.

25 червня ЦВК завершила реєстрацію кандидатів у народні депутати.

Нагадаємо:

  • 20 травня новообраний президент Володимир Зеленський на інавгурації заявив, що розпускає Верховну Раду України восьмого скликання. 
  • Позачергові вибори до парламенту призначені на 21 липня.