У Києві суд скасував розшук головного редактора «Страна.ua» Гужви

Новини
Ігор Гужва в суді Фото: ukranews.com

Шевченківський райсуд Києва прийняв рішення про припинення міжнародного і національного розшуку головного обвинуваченого у несплаті податків редактора інтернет-видання «Страна.ua» Ігоря Гужви, який втік з України і отримав політичний притулок в Австрії.

Про це повідомили в Генеральній прокуратурі України у відповідь на запит агентства «Українські Новини», передає Центр журналістських розслідувань.

«Ухвалою Шевченківського районного суду Києва від 13.05.2019 скасовано розшук обвинуваченого Г. в цій справі в зв’язку з встановленням його місця знаходження і отримання ним політичного притулку в Австрії», – йдеться в повідомленні.

Відзначається, що справа, у якій Гужва перебуває в статусі обвинуваченого в несплаті податків, знаходиться в Шевченківському райсуді на стадії судових дебатів.

Нагадаємо:

  • 22 червня 2017 року Києві співробітники Нацполіціі затримали за підозрою у вимаганні грошей головного редактора інтернет-видання «Страна.ua» Ігоря Гужву і його помічника. За даними слідства, головний редактор вимагав та отримав гроші у одного з народних депутатів за відмову від публікації компрометуючих його матеріалів. Сам Гужва заявив про фабрикацію проти нього справи.
  • 23 червня Ігорю Гужві було вручено повідомлення про підозру у вимаганні по ч.3 ст.189 КК України.
  • 24 червня Шевченківський райсуд Києва заарештував підозрюваного у вимаганні Ігоря Гужву терміном на 60 днів з можливістю внесення застави в розмірі 544 тис. грн.
  • 26 червня за Гужву була внесена застава і він вийшов на свободу.
  • 31 січня 2018 року редакція «Страна.ua» повідомила, що Гужва виїхав з України до Відня і попросив у Австрії політичного притулку.
  • 1 жовтня 2018 року Гужва заявив, що отримав політичний притулок в Австрії.