Бойовик Ходаковський поскаржився на запустіння Донбасу після окупації РФ

Новини

Засновник  батальйону «Восток» і колишній «секретар Радбезу ДНР» Олександр Ходаковський поскаржився, що окупований Донецьк поступово деградує, втрачаючи свої цивілізаційні завоювання довоєнного періоду.

Про це Ходаковський заявив в інтерв’ю одному з сепаратистських каналів, пише Центр журналістських розслідувань  з посиланням на видання ОстроВ.

Бойовик нагадав, що більше року був відсутній в «республіці», тому негативні зміни виразно кинулися йому в очі.

«Зараз потихеньку все згортається. Тихо і непомітно. Для мене все таки річний сегмент був вирізаний, зроблений монтаж, я повернувся і для мене запустіння більш кинулося в очі, ніж для тих людей, які не покидали територію. Я б не сказав, що людей набагато менше, принаймні неозброєним оком це непомітно: і машини вранці, і ввечері, коли години пік, рухаються інтенсивно», – сказав він.

При цьому Ходаковський зазначив, що за зовнішнім благополуччям ховається все наростаюче запустіння обласного центру.

«Менше стало ознак цивілізованості…», – заявив він, згадавши до 2014 року в Донецьку все відбувалося з точністю до навпаки.

«Зазнали сплеск… Донецьк, особливо перед якимось подіями, наприклад Євро 2012, тоді було дуже багато вкладено грошей в інфраструктуру, коли якісь нові об’єкти з’явилися, це перетворило місто багато в чому, і ті, хто знав Донецьк в 90-х, вони відзначали якісні перетворення», – ностальгує бойовик.

«А зараз відбулася регресія, відкат назад, війна не може залишити без наслідків територію, людей, їх умонастрої, в будь-якому випадку це видно і відчувається. У мене це викликає відповідні емоції: щось таке, що нагадує «Собаче серце», лютнева хуртовина…», – змалював Ходаковський  ситуацію в нинішньому Донецьку, який п’ятий рік перебуває під контролем проросійських бойовиків.

  • Ходаковський до 2014 року був командиром спецпідрозділу СБУ «Альфа» в Донецькій області, потім перейшов на бік терористів і очолив батальйон «Схід».
  • У 2014-15 роках був «секретарем Радбезу ДНР», проте потім був звільнений тодішнім главою терористичної «ДНР» Олександром Захарченко, якого підірвали в серпні 2018 року в кафе в центрі Донецька.