Кабмін призначив навого главу Митної служби України

Новини

Кабінет міністрів України звільнив Максима Нефьодова з посади заступника міністра економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) і призначив головою Державної митної служби (ГТС).

Таке рішення прийнято сьогодні на засіданні уряду, повідомляє Центр журналістських розслідувань.

Максим Нефьодов, вважає, що кількість митниць має бути скорочена з нинішніх 26 до п’яти-шести.

«Зараз у нас 26 митниць. Це надмірна кількість. Я прихильник того, щоб їх було п’ять або шість. У чому складність? У нас трудове законодавство вимагає узгодження всіх дій з керівником. Якщо людина звільняється, йому потрібно, щоб керівник його звільнив наказом. Якщо буде єдиний керівник, який буде змушений підписувати всі лікарняні, відпустки і кадрові рішення, це буде пекло», – заявив він, пише Економічна правда.

Нефьодов підкреслив, що «дуже хотів би радикально почистити ряди митників», але, за його словами, зараз це фізично неможливо.

«Це буде поступовий цілісний процес. В ідеалі мені б хотілося вивести митників з-під дії закону» Про державну службу «та перевести їх на термінові контракти – річні, трирічні, п’ятирічні», – пояснив він.

Нагадаємо:

  • Нефьодов пройшов останній етап конкурсного відбору на главу митниці 25 червня. За його результатами колишнього міністра економічного розвитку і торгівлі рекомендували Кабміну призначити його главою нового відомства. За прогнозами Нефьодова, повноцінний запуск митної служби реалістичний через 2,5 місяці. Він визначив п’ять основних напрямків, за якими планує реформувати відомство після призначення на посаду.
  • У грудні 2018 року уряд вирішив розділити Державну фіскальну службу на два відомства. Це одна з вимог Міжнародного валютного фонду в рамках діючої програми stand-by.