На Донбасі окупанти розстріляли з ПТРК вантажівку сил ООС: один боєць загинув, один – поранений

Новини
Фото: vazov-it.pp.ua

На Донбасі російські окупанти у середу, 10 липня, вразили з протитанкового ракетного комплексу військову вантажівку КРаЗ, внаслідок чого один український військовослужбовець загинув, ще одни отримав поранення.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на інформацію штабу Операції об’єднаних сил (ООС).

«Сьогодні, близько 15:00 години в районі південної околиці Гранітне ворожим ПТРК був вражений вантажний автомобіль КрАЗ одного з підрозділів Об’єднаних сил. В результаті влучання протитанкової керованої ракети в кузов вантажного автомобіля один військовослужбовець загинув. Ще один військовослужбовець отримав поранення середньої важкості», – йдеться у повідомленні.

Як зазначили в штабі, пораненому бійцю надано медичну допомогу. Його евакуювали до одного з медичних закладів.

Видання The Newroom з посиланням на джерела повідомляє, що розстріляна російським бойовиками вантажівка супроводжували автомобіль новопризначеного голови Донецької військово-цивільної адміністрації Павла Кириленка, який без погодження з командуванням ООС поїхав оглядати підконтрольну територію.

«Джерела повідомляють нам, що сьогодні на лінії фронту бойовики розстріляли машину новопризначеного Зеленським та його «міжнародними ейчарами» голови Донецької ВЦА Павла Кириленка. Сталося це, нібито, після того, як Кириленко, без погодження з командуванням ООС поїхав двома машинами (одна його, одна – супровід) оглядати «простори всєлєнной». Унаслідок обстрілу – у машині супроводу 1 загиблий і 1 поранений. У машині Кириленка – всі живі. Особисто він – живий, але переляканий. Що й не дивно», – пише видання.

Нагадаємо:

  • 1 червня терористи на Донбасі обстріляли санітарний автомобіль «Хаммер» 36-ї окремої бригади морської піхоти ВМСУ. В результаті попадання протитанкової керованої ракети загинули старший матрос Сергій Майборода і бойовий медик, кавалер ордена «За Мужність» сержант з Херсона Ірина Шевченко.