У Херсоні прихильники ймовірного нового очільника області влаштували сутичку з журналістами

Новини
Фото: kherson.ipc.org.ua

У Херсоні в четвер, 11 липня, під час мітингу біля будівлі Херсонської ОДА на підтримку ймовірного очільника області Юрія Гусєва сталася сутичка між агресивно налаштованими учасниками акції та представниками ЗМІ.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на інформацію медіа-центру «IPC-Херсон».

Після того, як один з журналістів підійшов до групи прихильників майбутнього, як вважають, нового керівника облдержадміністрації, один з мітингувальників – чоловік середнього віку – штовхнув його, погрожуючи фізичною розправою.

Після тривалої дискусії, «Юра», як називали чоловіка у його оточенні, почав заперечувати свій вчинок, та погроз не припинив. Суперечку-сутичку вдалося владнати, не викликаючи поліцію.

Пізніше чоловік перемістився на сходи обласної адміністрації, де разом з товаришами тримав плакат «Вірю в Гусєва» – схваленого Кабміном України кандидата на посаду голови Херсонської ОДА. Втім указу президента Володимира Зеленського про його призначення чекають вже майже 2 тижні.

Загалом в акції на підтримку призначення президентом саме Юрія Гусєва головою ОДА взяло участь близько сотні його прибічників. За інформацією джерел, Зеленський може представити Гусєва у якості голови Херсонської ОДА вже в суботу, 13 липня.

Нагадаємо:

  • 26 червня Кабінет Міністрів України на своєму засіданні підтримав призначення восьми голів обласних державних адміністрацій, чиї кандидатури запропонував президент Володимир Зеленський. Серед них – претендент на посаду голови Херсонської ОДА Юрій Гусєв.