Слідком РФ відкрив кримінальні справи через масове отруєння дітей в окупованій Євпаторії

Новини

«Слідком РФ» по окупованому Криму повідомив про порушення кримінальних справ за фактом госпіталізації дітей, які відпочивають в дитячому санаторії «Лучистый» села Заозерне під Євпаторією, де 16 липня відбулося масове отруєння.

Про це повідомили в прес-службі відомства, пише Центр журналістських розслідувань.

Протягом доби близько 40 дітей звернулися до медиків через погане самопочуття. Пізніше стало відомо, що отруїлися більше 40 осіб. Діти приїхали на відпочинок до Криму з Казані, їх вік – від семи до 17 років.

«Порушено кримінальні справи за ознаками злочинів, передбачених ч. 1 ст. 238 («Надання послуг, що не відповідають вимогам безпеки життя або здоров’я споживачів») і ч. 1 ст. 236 («Порушення санітарно-епідеміологічних правил») КК РФ», – йдеться в повідомленні.

За даними слідства, в період з 15 до 17 липня 2019 року до ГБУЗ РК «Євпаторійська міська лікарня» доставлені 54 осіб з них 49 дітей та 5 вожатих.

Після цього російський слідком в Криму почав перевірку за фактом масового отруєння, а Росспоживнагляд повідомив про проведення дезінфекції в таборі.

В управлінні Роспотребнадзора підтвердили попередню інформацію, що збудником інфекції став норовірус.

«У рамках проведення епідеміологічного розслідування за результатами лабораторних досліджень, протягом доби проведена етіологічна розшифровка групового захворювання серед дітей в дитячому оздоровчому таборі «Лучистый». За результатами обстеження перших хворих встановлено, що збудником є ​​норовірус. Триває проведення комплексу лабораторних досліджень з метою встановлення джерела інфекції та факторів передачі. Реалізується комплекс дезінфекційних заходів», – повідомила прес-служба відомства.