Російська пропагандистка заявила, що РФ відпустить українських військовополонених моряків. У Путіна заперечують

Новини

Російська пропагандистка Ольга Скабеева в ефірі телеканалу «Росія 1» заявила, що українських військовополонених моряків відпустять після продовження запобіжного заходу. У свою чергу, прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков заявив, що переговори по захопленим в нейтральних водах Чорного моря 24 українським морякам з Україною не ведуться.

«Поясню, як це працює. Ми маємо право, після продовження арешту… Слідчий в односторонньому порядку, має право змінити цей запобіжний захід і відправити їх з СІЗО під домашній арешт. Домашньої адреси тут в Росії у них немає, саме тому російське законодавство передбачає, знову таки, я ще раз уточню, після продовження арешту, їх таки відправлять до Києва і Одеси, але я все одно не розумію з чого це. Хоча Денисова, звичайно, поручилася», – сказала Скабеева, пише Центр журналістських розслідувань з посиланням на українську журналістку Олену Лунькову.

«Переговорів про обмін українських моряків не ведеться», – цитують Пєскова російські ЗМІ.

  • 17 липня Лефортовський районний суд Москви продовжив арешт на 3 місяці, до 24 жовтня 2019 року, 12 українським військовополоненим морякам і співробітнику СБУ.
  • Міністерство закордонних справ РФ повідомило, що обговорює з Україною обмін 24 захоплених в нейтральних водах Чорного моря військовополонених українських моряків.
  • Як заявив заступник глави Офісу президента Вадим Пристайко, під час зустрічі радників лідерів «Нормандської четвірки» попередньо домовилися про обмін утримуваними особами в Україні та РФ 15 на 15 або 10 на 10.