На Херсонщині член виборчкому перешкоджав роботі знімальної групи Центру журналістських розслідувань

Новини
Член ДВК с. Щасливцеве (виборчий округ №185), що заважав роботі знімальної групи ЦЖР Фото investigator.org.ua

Член дільничної виборчої комісії намагався заборонити кореспондентам Центру журналістських розслідувань здійснювати зйомку на дільниці.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань.

Роботі знімальної групи на території дільничної комісії у с. Щасливцеве Генічеського району, що входить до складу округу №185, перешкоджала особа, яка назвалася членом дільничної комісії, але не мала відповідного бейджу. 

Голова дільничної комісії Олександр Марченко повідомив журналістам, що особа, яка обмежувала їхню журналістську діяльність, є членом дільничної виборчої комісії від партії “Слуга Народу” на ім’я Тутов Юрій Васильович. 

Голова ДВК с. Щасливцеве (виборчий округ №185) Олександр Марченко Фото investigator.org.ua

Тутов повідомив журналістам, що вони нібито не мають права проводити зйомку на дільниці, і вимагав припинити зйомку. 

Також Тутов намагався заборонити знімати його протиправні дії. Свої вимоги він пояснював тим, що журналісти нібито не мають права знаходитися на дільниці, оскільки вони не є виборцями. 

Члени комісії звернулися до представника поліції, який сказав, що знімальна група може працювати, не заважаючи роботі комісії. 

Нагадаємо: 

  • 21 липня в Україні проходять позачергові вибори до Верховної Ради України IX скликання. Українці в багатомандатному виборчому окрузі можуть проголосувати за одну з 22 партій, які беруть участь у виборах. Також виборці можуть проголосувати з одного з кандидатів на 199 одномандатних виборчих (мажоритарних) округах, де за місце в парламенті борються 3220 кандидати: 1404 представляють 58 політичних партій і блоків, ще 1680 – самовисуванці.