У Херсоні потрапив в ДТП автомобіль, який віз бюлетені до окружкому

Новини
Фото: hr.npu.gov.ua

У Херсоні вранці у понеділок, 22 липня, сталася аварія з мікроавтобусом, в якому члени дільничної виборчої комісії з селища Дніпровське Білозерського району Херсонської області везли виборчі бюлетені до окружної виборчої комісії. Постраждала поліцейська, яка супроводжувала членів ДВК.

Про це повідомив у Facebook помічник кандидата в народні депутати Олексій Саковнич, передає Центр журналістських розслідувань.

«Близько 5 ранку, в страшне і безглузде ДТП потрапила машина з членами ДВК с.Дніпровське Білозерського району. Постраждали всі в бусику, поліцейську, яка супроводжувала бюлетені, доставили в лікарню. Представники ОВК бюлетені забрали, з членами комісії спілкується слідчий. За попередніми даними, бусик, що їхав по головній вул. Театральна, не пропустила «Славута», – написав Сакович.

Фото: Facebook Oleksii Sakovnich

Поліція Херсонської області проводить розслідування за фактом ДТП.

За інформацією правоохоронців, ДТП сталося на розі вулиць Театральна та Воронцовська.

«На місці ДТП поліцейські попередньо встановили, що 30-річна водій автомобіля «ЗАЗ Славута», виїжджаючи з другорядної дороги на головну, не надала переваги в русі автомобілю «Фольксваген-Транспортер». В результаті зіткнення мікроавтобус перекинувся. Як з’ясувалося, автомобіль «Фольксваген» здійснював перевезення виборчих бюлетенів до окружної комісії», – йдеться у повідомленні.

Фото: hr.npu.gov.ua

Внаслідок дорожньо-транспортної пригоди незначні тілесні ушкодження отримала працівниця поліції, яка супроводжувала членів ДВК. Вони самі не постраждали. Наразі бюлетені не пошкодженими передані членам окружної комісії.

Правоохоронці попередньо кваліфікували подію за ч.1 ст.286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України.

Встановлюються всі обставини ДТП.

Нагадаємо:

  • 21 липня 2019 року в Україні проходили позачергові вибори до Верховної Ради України IX скликання. Українці в багатомандатному виборчому окрузі мали можливість проголосувати за одну з 22 партій, які брали участь у виборах. Також виборці могли проголосувати за одного з кандидатів на 199 одномандатних виборчих (мажоритарних) округах, де за місце в парламенті боролись 3220 кандидати: 1404 представляли 58 політичних партій і блоків, ще 1680 – самовисуванці.