Спостерігачі Моніторингової місії ООН відвідали КПВВ на адмінкордоні Кримом

Новини
Фото: Facebook Моніторингова місія ООН з прав людини

Спостерігачі Моніторингова місії ООН з прав людини в Україні відвідали контрольні пункти в’їзду-виїзду (КПВВ) «Каланчак» і «Чонгар» на адмінкордоні з окупованим Кримом.

Про це повідомляє Моніторингова місія ООН на своїй сторінці в Facebook, передає Центр журналістських розслідувань.

«Відвідали адміністративний кордон з Кримом, пропускні пункти «Каланчак» і «Чонгар». Такі візити та розмови з людьми, які перетинають межу, – один із методів віддаленого моніторингу ситуації з правами людини в Автономній Республіці Крим та м. Севастополі, Україна, які є тимчасово окупованими Російською Федерацією», – йдеться в повідомленні.

«Російська Федерація продовжує відмовляти Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні в доступі до Криму згідно з відповідними резолюціями Генеральної Асамблеї ООН», – додали в місії.

Нагадаємо:

  • Моніторингова місія ООН з прав людини в Україні вказує на продовження порушення Росією прав людини та міжнародного гуманітарного права в тимчасово окупованому Криму. Це стосується, зокрема, переслідування правозахисників, придушення свободи слова, тиску на кримських татар, незаконного призову кримчан до Збройних сил РФ та захоплення 24 українських моряків під час нападу російських військових на кораблі ВМСУ поблизу Керченської протоки.
  • 13 липня президент Володимир Зеленський в Херсонській області на адмінкордоні з окупованим Кримом представив новопризначених голову Херсонської ОДА Юрія Гусєва та представника президента в АРК Антона Кориневича. В ході наради Гусєв пообіцяв запустити дві нові режимних зона на КПВВ «Чонгар» і «Каланчак» до 15 листопада, сервісні зони – до 20 грудня