До Донецька прибули російські снайпери, яким наказали знищувати відеокамери СММ ОБСЄ

Новини
Фото: donbass.comments.ua

До окупованого Донецька прибули групи російських снайперів, яким поставлене завдання знищувати відеокамери спостереження Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ, встановлені у відповідності до Мінських домовленостей на окремих ділянках лінії розмежування на Донбасі.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на інформацію штабу Операції об’єднаних сил (ООС).

«За наявною інформацією, до окупованого Донецька прибули російські групи снайперів із завданням – підготовка та здійснення обстрілів, знищення відеокамер спостереження СММ ОБСЄ, які встановлені у відповідності до Мінських домовленостей на окремих ділянках лінії розмежування, що буде додатковим свідченням підступності російських окупаційних військ та нехтування ними міжнародних домовленостей», – йдеться у повідомленні.

У штабі ООС зазначили, що встановлені СММ ОБСЄ онлайн відеокамери спостереження дозволяють здійснювати відео фіксацію ситуації у режимі роботи 24/7.

За допомогою цих камер міжнародні незалежні спостерігачі багаторазово фіксували факти порушення бойовиками режиму припинення вогню, здійснення провокаційних обстрілів позицій українських військ, обстрілів мирних жителів та цивільної інфраструктури на території, що контролюється урядом України.

Нагадаємо:

  • 21 липня уздовж всієї лінії розмежування на Донбасі почався режим «хлібного» перемир’я.