Эксначальник поліції Одеської області Головін підозрюється в привласненні контрафактних цигарок на 50 млн грн – НАБУ

Новини
Эксначальник поліції Одеської області Дмитро Головін Фото: Youtube Поліція Одещини

Затриманий в Одесі 25 липня детективами НАБУ спільно з працівниками Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури колишній начальник поліції Одеської області Дмитро Головін та його заступник разом з ще двома бізнесменами, причетні до незаконного заволодіння великою партією тютюнових виробів на 50 млн. грн, раніше вилучених із незаконного обігу.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на інформацію НАБУ.

«Слідство встановило, що керівники суб’єктів господарювання у змові з екскерівниками Нацполіції Одещини у 2017 році незаконно заволоділи великою партією контрафактної тютюнової продукції, яка мала статус речових доказів у кримінальному провадженні, що розслідували слідчі ГУ НП Одеської області. Після чого випустили її в незаконний обіг. Йдеться про партію обсягом у сім морських контейнерів. Ринкова вартість такої партії на «чорному ринку» може сягати 50 млн грн», – йдеться у повідомленні.

Як зазначили у Бюро, йдеться про колишнього начальника ГУ Нацполіції в Одеській області (з вересня 2016 по квітень 2019 рр.), колишнього першого заступника начальника обласного главку Нацполіції і двох керівників приватних компаній.

Всім їм повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.5 ст.191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Двох осіб, в тому числі ексочільника ГУ Нацполції в Одеській област Дмитра Головінаі, затримано в порядку ст.208 КК України. Вирішується питання про обрання всім підозрюваним запобіжних заходів.

Розслідування зазначених фактів детективи НАБУ розпочали влітку 2018 року.

Слідчі дії тривають. Встановлюються інші особи, причетні до вчинення злочину.

Нагадаємо:

  • 25 липня в Одесі співробітники Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України, САП і НАБУ під час спільної спецоперації затримали колишнього начальника поліції Одеської області Дмитра Головіна, якого підозрюють в розкраданні в особливо великих розмірах.
  • Генерал третього рангу поліції Дмитро Головін працював начальником поліції в Одеській області з листопада 2016 року до квітня 2019 року. Він написав заяву про відставку за власним бажанням після перемоги на президентських виборах Володимира Зеленського. Головін проходив службу в органах внутрішніх справ з 1996 року. У різний час очолював кримінальний блок поліції Київської області та виконував обов’язки начальника поліції Київщини, а також займав різні посади в поліції Одеського регіону.