На Донбасі за час минулого «перемир’я» загинули 49 бійців ЗСУ – представник України в ОБСЄ

Новини

У результаті порушення Росією попереднього режиму припинення вогню, який розпочався на Донбасі на початку березня, загинули 49 українських військовослужбовців, 307 отримали поранення.

Про це заявив постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Євген Цимбалюк під час засідання Постійної ради ОБСЄ, повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на агентство Укрінформ.

«Починаючи з попереднього режиму припинення вогню, який розпочався на Донбасі на початку березня цього року, втрати українських військовослужбовців становили 356 осіб, серед яких 49 загиблих. Це та ціна, яку ми заплатили минулого разу за порушення Росією домовленостей, досягнутих з Україною за посередництва ОБСЄ в рамках Тристоронньої контактної групи», – сказав Цимбалюк.

Він також вказав на те, що хоча після початку дії 21 липня нового режиму припинення вогню на Донбасі відзначається майже нульове число його порушень, «ця кількість жертв нагадує нам про те, що відбувається, коли він порушується». «Саме з огляду на це ми залишаємося відданими справі припинення вогню і збереження життя українських громадян», – додав дипломат.

При цьому він наголосив, що перемир’я має носити стійкий характер, а за ним повинні послідувати інші кроки з імплементації Мінських домовленостей.

«Щоб зробити припинення вогню всеосяжним, стійким і необмеженим, як це було домовлено у Мінську 17 липня, ми повинні рухатися вперед шляхом імплементації інших безпекових положень Мінських домовленостей, передусім, виведення важкого озброєння, іноземних збройних формувань, військової техніки та найманців з території України», – наголосив керівник української місії при ОБСЄ.

Нагадаємо:

  • 21 липня уздовж всієї лінії розмежування на Донбасі почався режим «хлібного» перемир’я.