Літак радіоелектронної розвідки США облетів узбережжя окупованого Криму

Новини

Літак радіоелектронної розвідки Lockheed ЕР-3Е Orion (Aries II) Військово-морського флоту США здійснив розвідувальний політ біля берегів окупованого Криму.

Про це повідомляє моніторинговий ресурс PlaneRadar, пише Центр журналістських розслідувань.

Американський розвідник вилетів з авіабази в Середземному морі. Об 11:15, 3 серпня, за київським часом Lockheed ЕР-3Е Orion розпочав операцію.

«Літак радіоелектронної розвідки, військово-морського флоту США, Lockheed ЕР-3Е Orion (Aries II), реєстр. номер 156511, злетів з авіабази Суда бей, о. Крит, здійснює розвідувальний політ уздовж чорноморського узбережжя Росії», – йдеться у повідомленні.

Літак почав розвідувальний політ у районі західного узбережжя окупованого Криму, після чого облетів півострів з півдня і взяв курс у напрямку Краснодарського краю РФ.

Нагадаємо:

  • 18 грудня 2018 року Генасамблея ООН ухвалила ініційовану Україною резолюцію «Проблема мілітаризації Автономної Республіки Крим та міста Севастополь, України, районів Чорного та Азовського морів». Документ містить заклика до Росії вивести свої війська з території окупованого Криму та засуджує зростаючу російську військову присутність в Чорному і Азовському морях. У резолюції підкреслюється, що присутність російських військ в Криму суперечить національному суверенітету і територіальній цілісності України та загрожує безпеці інших держав Європи.