В зоні ООС внаслідок обстрілу окупантів загинули четверо морпіхів

Новини

На Донбасі у вівторок, 6 серпня, в зоні проведення ООС внаслідок обстрілу російськими окупантами український позицій біля Павлополя загинули четверо бійців 36-ї бригади морської піхоти. Секретар РНБО України Олександр Данилюк заявив, що дії найманців РФ, які порушили перемир’я, не залишаться без уваги.

Про загибель українських військових повідомив спікер Міноборони України Дмитро Гуцуляк на брифінгу в Києві, передає Центр журналістських розслідувань.

За його словами, з початку доби російськи найманці двічі порушили режим припинення вогню, здійснивши провокаційні обстріли українських позицій.

Зокрема, о 00:45 протягом майже години ворог застосовував озброєння БМП, гранатомети, великокаліберній кулемети та стрілецьку зброю по українським військовим біля села Богданівка Донецької області. О 10:20 російські окупанти розпочали обстріл з РПГ поблизу Павлополя.

«Із сумом повідомляємо, що внаслідок ворожих обстрілів, за наявною інформацією, сьогодні четверо наших героїв отримали поранення, несумісні з життям», – сказав Гуцуляк.

В свою чергу, секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Данилюк, що провокаційні дії російських найманців не залишаться без уваги.

«Сьогодні внаслідок обстрілу в районі Павлополя загинули 4 українські військовослужбовці. Бійці 36-ї бригади морської піхоти займалися інженерним обладнанням позицій взводно-опорного пункту, коли бойовики підступно відкрили вогонь з ручного протитанкового гранатомету. Це грубе порушення домовленостей про перемир‘я не залишиться без уваги», – написав Данилюк на своїй сторінці у Facebook.

Він також висловив свої щирі співчуття родинам загиблих.

Інформація про загибель чотирьох морпіхів опублікована на сторінці у Facebook 36-ї окремої бригади морської піхоти імені контр-адмірала Михайла Білинського.

«Сьогодні, близько 11.00 , під час ворожого обстрілу позицій наших захисників поблизу населеного пункту Павлопіль, отримали смертельні поранення четверо наших побратимів. Ворожі гармати б’ють і надалі, нехтуючи домовленістю про припинення вогню. Синам України вічна пам`ять!», – йдеться у повідомленні.

Як повідомлялось, 5 серпня на Донбасі в зоні проведення ООС внаслідок підриву на невідомому вибуховому пристрої був поранений український військовослужбовець.

Нагадаємо:

  • 21 липня уздовж всієї лінії розмежування на Донбасі почався режим «хлібного» перемир’я.
  • Станом на 2 серпня, з 21 липня спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні зафіксувала 6 тисяч порушень режиму припинення вогню на Донбасі.