Мосміськсуд 16 серпня розгляне перші апеляції на продовження арешту військовополонених моряків – Полозов

Новини

Московський міський суд 16 серпня розгляне апеляційні скарги на продовження арешту 6 з 24 військовополонених українських моряків, захоплених російськими військовими в ході атаки на кораблі ВМСУ в районі Керченської протоки 25 листопада 2018 року.

Про це повідомив російський адвокат Микола Полозов, який координує роботу команди захисту українських моряків, передає Центр журналістських розслідувань.

«Московський міський суд призначив дату і час судового засідання з розгляду апеляційних скарг захисту військовополонених українських моряків на постанову Лефортовського районного суду міста Москви від 17.07.2019 про продовження терміну утримання під вартою», – зазначив Полозов.

Він вказав, що судове засідання поки призначено щодо першої групи військовополонених моряків: Денис Гриценко, Андрій Драч, В’ячеслав Зінченко, Михайло Власюк, Богдан Головаш, Сергій Попов.

«Судове засідання відбудеться в Московському міському суді 16 серпня 2019 року об 11:00 зал 327», – додав адвокат.

Нагадаємо:

  • 25 травня Міжнародний трибунал з морського права зобов’язав РФ негайно звільнити захоплених в нейтральних водах Чорного моря українських моряків і кораблі. Таким чином, суд відповідно до Конвенції ООН з морського права задовольнив ключова вимога України у справі про тимчасові заходи, які повинна здійснити РФ.
  • 25 червня прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що питання про долю захоплених російським військовими в районі в Керченської протоки моряків і кораблів ВМСУ знаходиться за межами юрисдикції Міжнародного трибуналу ООН з морського права, який зажадав від Росії негайно відпустити українських військових і передати кораблі Україні.
  • До 9 липня слідче управління ФСБ висунуло обвинувачення в остаточній редакції всім 24 військовополоненим українським морякам.
  • 15 липня МЗС РФ повідомило, що обговорює з Україною обмін 24 захоплених в нейтральних водах Чорного моря військовополонених моряків ВМСУ.
  • 17 липня Лефортовський суд Москви продовжив до кінця жовтня термін утримання під вартою всім 24 українським військовополоненим морякам.
  • 23 липня військовополонені моряки почали ознайомлення з матеріалами кримінальної справи.