Фестиваль-переселенець Koktebel Jazz Festival цього року пройде у Києві

Новини

В цьому році популярний музичний фестиваль Koktebel Jazz Festival, який після окупації Криму переїхав на материкову Україну, пройде 6-8 вересня у Києві на Трухановому острові. Кримська локація буде присвячена правам людини в окупованому Криму.

Про це Центру журналістських розслідувань повідомив один з організаторів кримської локації фестивалю Сергій Мокрушин.

На фестивалі буде представлена сцена, на якій виступатимуть в основному кримські виконавці, а також музиканти з материкової України. Під час фестивалю працюватимуть виставки, покази фільмів та лекції, присвячені окупованому Криму, в фокусі яких права людини.

«Ми будемо говорити про дотримання прав і свобод людини в окупованому Криму, про тих політв’язнів, які не можуть бути з нами в ці дні. Великою проблемою нашого фестивалю є те, що ми не можемо проводити його в Криму, в Коктебелі. Тому ми будемо заохочувати наших відвідувачів приносити фотографії з Криму. Це буде такий собі «Мій Крим» і для кожного він свій. Фестиваль стане майданчиком для об’єднання кримчан, які тут живуть і тих, які залишилися на окупованій території. Ми з нашим фестивалем-переселенцем продовжуємо бути частиною українського суспільства і хочемо, щоб люди про це не забували», – розказав Мокрушин.

Крім того, під час фестивалю можна буде покуштувати традиційний кримський фастфуд.

Вхід на Кримську локацію фестивалю буде безкоштовний.

Нагадаємо:

  • Koktebel Jazz Festival – щорічний фестиваль джазової музики, який починаючи з 2003 року проходив у Коктебелі. Після окупації Криму Росією фестиваль перенесли до Чорноморська Одеської області. Цього року фестиваль вперше за роки свого існування пройде у Києві.