Зеленський вимагає звільнень у Нацполіції, СБУ та прокуратури через бурштинові схеми

Новини

Президент Володимир Зеленський вимагає звільнення начальника Служби безпеки України в Житомирській області та інших посадовців поліції та прокуратури через бурштинові схеми.

Про це заявив Зеленський під час офіційного візиту в Житомирську область. Трансляція опублікована пресслужбою президента, пише Центр журналістських розслідувань.

За даними глави держави, проблема незаконного видобутку бурштину загострилася у 2014 році, а керівник Національної поліції Сергій Князєв доповів, що боротьба з цим важлива для Волинської, Житомирської та Рівненської областей. Президент закликав звільнити голову житомирської обласної поліції В’ячеслава Печененка та керівників двох райвідділів.

«Ми почнемо працювати по всіх прізвищах у цих трьох областях, щоб вони збирали свої речі й змінили адресу свого існування, змінили країну свого життя. Це буде найм’якший варіант. У цій схемі і Нацполіція, і Служба безпеки, і таке інше. Я не буду зараз називати прізвища, я думаю, ці люди зараз нас слухають: найкращий варіант, щоб вони збирали свої речі й змінили країну свого проживання, це буде для них м’який варіант. Керівників райвідділів поліції Олевського та Овруцького району я вас дуже прошу звільнити», — сказав Зеленський, звертаючись до глави Нацполіції Сергія Князєва.

Князєв відповів: «Зробимо». У залі додали, що проблема є і в Коростенському районі, — начальник Нацполіції пообіцяв розібратися комплексно.

Глава обласного управління СБУ, доповідаючи президенту, заявив, що на сьогодні в області вилучено понад 15 тонн бурштину.

У відповідь Зеленський сказав: «Я вам дякую, ми змінимо голову СБУ Житомирської області»

Також він зажадав «почистити» лави прокурорів області.

Зеленський також представив нового голову Житомирської обласної державної адміністрації Віталія Бунечка.

Глава ОДА подякував Президенту за підтримку. Він зазначив, що робота обласної адміністрації буде побудована виключно на принципах відкритості.

Віталій Бунечко народився в 1973 році. Закінчив Волинський державний університет ім. Лесі Українки та Академію Служби безпеки України. До призначення працював першим заступником начальника головного управління – начальником управління (з дислокацією в м. Маріуполі Донецької області) Головного управління регіонального органу СБУ.

Нагадаємо:

  • Активісти руху «Автомайдан» опублікували в мережі фотографії та відео нелегального видобутку бурштину в селі Кухітская Воля на кордоні Рівненської та Волинської областей.
  • В околицях села видобуток бурштину ведеться у величезних масштабах.