У лікарні Дніпра помер поранений під Широкино український військовий

Новини

Увечері 12 серпня в Дніпропетровській обласній клінічній лікарні імені Мечникова помер український військовослужбовець, який отримав поранення в районі Широкина Донецької області.

Про це повідомив головний лікар клініки Сергій Риженко, пише Центр журналістських розслідувань.

«Його поранення несумісне з життям. Лікарі Мечникова, сподіваючись на диво, не залишали бійця. Операція неможлива. Три рази зупинялося серце. Реаніматологові вдавалося запускати. Вчора ввечері Дмитро помер», – написав Риженко.

Він зазначив, що медики боролися за життя військовослужбовця три доби, «підключивши всі апарати стеження і корегуючи всі життєві функції».

Головлікар уточнив, що загиблого звали Дмитро, він родом із селища Миропіль Житомирської області, у бійця залишилися дружина і дитина.

«Це восьмої український військовослужбовець, який загинув на фронті за час нового перемир’я, оголошеного президентом України 21 липня. Пора визначитися в термінах. Росія демонстративно порушує умови перемир’я. Росія зриває обмін військовополоненими. Росія зриває навіть найменше – розмінування моста в Станиці Луганській. Путін не збирається припиняти війну. Верховному Головнокомандувачу Володимиру Зеленському пора б дати публічно оцінку очевидному зриву перемир’я. Нова стратегія умиротворення агресора не ефективна», – написав головний редактор Цензор.Нет Юрій Бутусов.

  • За минулу добу збройні формування Російської Федерації і її найманці десять разів порушили режим припинення вогню. В результаті ворожих обстрілів один військовослужбовець зі складу Об’єднаних сил отримав поранення.