На Донбасі загинув снайпер з «Азову»

Новини

10 серпня на Світлодарській дузі загинув молодший лейтенант Роман Романенко з позивним “Біч” з окремого загону спеціального призначення “Азов”. Бойовики три дні не віддавали тіло загиблого бійця.

Про це повідомляє прес-служба підрозділу, пише Центр журналістських розслідувань.

Боєць загинув підірвавшись на ворожому фугасі.

Роман народився та виріс у Дніпрі, йому було 25 років. В «Азові» Роман служив з кінця 2015 року на посаді снайпера, нещодавно отримав звання молодшого лейтенанта.

«На жаль, зробити офіційне повідомлення ми змогли лише через 3 доби після трагедії. Всі ці дні ворог підступно не віддавав тіло азовця, паралельно ницо оббріхуючи справжні обставини всього, що трапилося після його загибелі. Тричі бійці «Азову» намагалися евакуювати полеглого Романа, чому регулярно заважали прицільні обстріли противника. Окупант, прикриваючи свою групу найманців шквальним вогнем у бік українських військових, забрав тіло бійця «Азову». 13 серпня «Азов», в результаті попередньо спланованого обміну, нарешті отримав тіло загиблого Романа Романенка. Загарбники відмовилися забрати у нашої сторони рештки одного зі своїх найманців, якого російські окупанти покинули помирати біля населеного пункту Зайцеве, що знаходиться в смузі відповідальності БТГр «Азов», – повідомили у прес-службі.

За завдання які він виконував на передовій, Романа Романенко було подано на орден «За мужність» III ступеня, який боєць мав би отримати вже найближчим часом.

  • 13 серпня збройні формування Російської Федерації та її найманці тринадцять разів порушили режим припинення вогню. Ворог обстрілював позиції Об’єднаних сил з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.