Для ВМСУ придбали німецькі протидиверсійні гідроакустичні станції Cerberus

Новини
ГАС Cerberus Mod 2 Фото: atlas-elektronik.com

Для потреб ВМС ЗС України у 2019 році було закуплено дві гідроакустичні станції (ГАС) німецького виробництва Cerberus Mod 2, які призначені для організації протидиверсійної боротьби – виявлення бойових плавців противника.

Про це повідомляє Український мілітарний портал з посиланням на відкриті бази даних експорту/імпорту, передає Центр журналістських розслідувань.

ГАС Cerberus Mod 2 були доставлені в Україну у березні та травні 2019 року

Cerberus Mod 2 дозволяє виявляти водолаза з аквалангом замкнутого циклу в радіусі у 700 метрів та в автоматичному режимі сповіщати оператора. Вона працює в діапазоні температур від -2°C до 35°C. Робочі глибини ГАС – від 2 до 50 метрів, кут огляду по горизонталі – 360°.

Ці гідроактустичні станції будуть встановлені на катерах ВМСУ, про що вперше повідомив заступник генерального директора-головний конструктор заводу «Кузня на Рибальському» Сергій Білозубенко.

Відповідаючи на запитання чому відмовились від вітчизняної ГАС «Тронка» він зазначив: «Тронка» не видала очікуваних від неї результатів і ми вимушені застосовувати гідроакустичні станції з Німеччини Cerberus. Її протестували в минулому році і вона показала дуже гарні результати. Тому ми закуповуємо ці станції зараз у Німеччини» – сказав Білозубенко.