Дружина Дмитра Разумкова володіє ломбардами «Про100Кредит»

Влада
Вивіска ломбарду «Про100 Кредит» в Києві Фото: investigator.org.ua

Лідер партії «Слуга народу»,народний депутат України і ймовірний кандидат на посаду голови Верховної Ради України Дмитро Разумков донедавна був співвласником мережі ломбардів «Про100Кредит».

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань у розслідуванні «Родинний бізнес Разумкова: ломбарди і консультування».

Дмитро Разумков у 2015 році придбав компанію «Інтерінвест ХХІ століття», яка є співзасновником ТОВ «Повне товариство Ломбард Про100Кредит ТОВ Інтерінвест XXI століття і компанія», що володіє сімома ломбардами мережі «Про100Кредит».  За даними аудиту за 2018 рік та держреєстру, діючими були чотири відділення компанії у Києві.  

Другим засновником  ПТ «Ломбард Про100Кредит» є компанія «Бізнесінвестгруп», яка належить дружині Дмитра Разумкова Юлії Чайці, дочці покійного мера міста Миколаїв Володимира Чайки. 

Відомості про власників істотної участі ПРО100КРЕДИТ за 2018 рік

Дмитро Разумков з 2015 року був співзасновником компанії та директором «Українська політконсалтингова група», частку в якій після обрання народним депутатом також переписав на дружину.

Директором  ТОВ «Українська політконсалтингова група» замість Разумкова став бухгалтер ПТ «Ломбард Про100Кредит» Дмитро Тележинський, який такі ж послуги надавав і ТОВ «Ломбард «Сундук».

На Тележинського переоформлені частки в ТОВ «Українська політконсалтингова група», що належали Неллі Яковлевій та Василю Мокану, які також стали народними депутатами за списком «Слуги народу». 

Докладніше читайте у розслідуванні «Родинний бізнес Разумкова: ломбарди і консультування».

Нагадаємо: 

  • 27 травня 2019 року головою партії «Слуга народу» був обраний радник президента Володимира Зеленського Дмитро Разумков.