Зеленський указом запровадив День пам’яті захисників України

Влада

Український президент Володимир Зеленський підписав указ про встановлення Дня пам’яті захисників України, який щорічно буде відзначатись 29 серпня.

Про це глава держави заявив у суботу, 24 серпня, виступаючи з промовою на честь Дня незалежності України на Майдані Незалежності в Києві, повідомляє Центр журналістських розслідувань.

«Сьогодні тут присутні родини загиблих військовослужбовців та учасників добровольчих формувань. З метою гідного вшанування їх пам’яті мною підписано указ про встановлення Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України та відзначення його щорічно 29 серпня. Дякуємо вам!», – сказав Зеленський.

Згідно з указом №621/2019, оприлюдненим на офіційному сайті президента, Кабінет міністрів  України має із залученням громадськості, родин загиблих захисників розробити й затвердити комплексний план заходів із належного вшанування пам’яті полеглих воїнів, а Міністерство закордонних справ – забезпечувати проведення дипломатичними установами України заходів до Дня пам’яті захисників України, а також участь представників дипломатичного корпусу іноземних держав, акредитованих в Україні, у відповідних офіційних заходах у країні.

Також доручається обласним і Київській міській державним адміністраціям забезпечувати здійснення заходів із вшанування пам’яті захисників України.

Нагадаємо: