Зеленський порівняв окуповані Росією Крим і Донбас з дітьми, яких викрав сусід

Новини

Президент України Володимир Зеленський порівняв окуповані Росією у 2014 році Крим і Донбас з дітьми, яких у сім’ї, якою є Україна, викрав сусід. Однак при цьому він прямо так і не вжив слова: Крим, Донбас і Росія.

Про це Зеленський завив, виступаючи з вітальною промовою на честь Дня незалежності України на Майдані Незалежності в Києві, повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на пряму трансляцію Радіо Свобода.

«Кожен куточок України – це велика сім’я. І для тих, хто не розуміє сьогоднішній біль українців, я поясню дуже доступною мовою. Уявіть, що, наприклад, сусід відібрав у вас двох дітей. Першу дитину – просто викрав. Їй видали нове свідоцтво про народження. А потім кажуть: та ми не забирали вашу дитину. Вона сама захотіла жити з нами. Ну і що, що під дулом автоматів? Це її бажання. І взагалі – хто вам сказав, що це – ваша дитина? Вона споконвіку була нашою. Ви не хвилюйтесь, їй тут буде краще, у нас прекрасний притулок біля моря, під сонечком», – сказав глава держави.

Він також завуальовано вказав на послаблення негативної реакції деяких країн на незаконну анексію Криму в 2014 році.

«Пройшло 5 років. І ті, хто був так занепокоєний, кажуть: «Та наче все нормально. Дитина за вами вже не плаче. І взагалі – не сильно вона на вас і схожа». Чому вони так кажуть? Тому що це – не їхня дитина», – вказав Зеленський.

«А другу вашу дитину закрили в дитячій кімнаті. І поставили озброєну охорону. Вам кажуть – яка охорона? Там нікого немає. І ви чуєте, як ось тут поруч, за стіною, ваша дитина плаче, але не можете туди зайти», – додав він, маючи на увазі окупацію Донбасу.

«Кожного дня у кожного з нас розривається серце. І будь-які перемоги чи здобутки неповноцінні, адже наша родина неповна. Та настане день, і ми обов’язково зберемося разом. Бо голос рідної крові переможе!», – запевнив президент.