До Києва прилетіла глава МОЗ часів Януковича Раїса Богатирьова. Відразу затримали

Влада

В аеропорту «Жуляни» в Києві поліція затримала екс-міністра охорони здоров’я часів Януковича Раїсу Богатирьову.

Про це повідомив речник Нацполіції Ярослав Тракало, пише Центр журналістських розслідувань з посиланням на Громадське ТБ.

За його словами, Богатирьову затримали прикордонники і передали її правоохоронцям. Називати причини її затримання він відмовився.

«Богатирьова сьогодні повернулася в Україну. Була в аеропорту «Жуляни» (Київ) передана Нацполіціі», – сказав співрозмовник агентства «Інтерфакс-Україна».

Як пишуть журналісти The Newsroom, Богатирьову, швидше за все, знімуть з розшуку і відпустять.

«Співрозмовники кажуть, що соратниця Януковича прилетіла з Мінська і була затримана як особа, що перебуває в розшуку правоохоронних органів.

Далі, кажуть співрозмовники, соратницю Януковича, нібито, доправили до Печерського райсуду для обрання запобіжного заходу, але суд відмовився засідати через завершення робочого дня. Однак, у розшуковій картці вказано, що до Богатирьової застосовується запобіжний захід у вигляді тримання під вартою (очевидно, він був призначений заочно). Тому, скоріше за все, до ранку вона посидить в ІТТ, а потім її знімуть з розшуку, і випустять.

20 серпня Голосіївський райсуд зобов’язав прокуратуру Києва закрити провадження проти Богатирьової, де їй інкримінували привласнення або розтрату майна с особливо великих розмірах, за сплином терміну давності. Вона була оголошена в міжнародний розшук на початку 2015 року», – пишуть вони.

  • Богатирьова в Україні підозрюється в розкраданні державних коштів в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України).
  • Генеральна прокуратура України від 16 вересня 2016 року звернулася до Печерського районного суду Києва для отримання дозволу на проведення спеціального досудового розслідування (заочного провадження) щодо підозрюваної Богатирьової в зв’язку з тим, що ця підозрювана навмисне ухиляється від слідства і суду.
  • Також Генпрокуратура ще в 2015 році з метою отримання доказів протиправної діяльності Богатирьової направила до компетентних органів іноземних держав запити про надання міжнародної правової допомоги, які до сих пір знаходяться у виконанні іноземних компетентних установ.