Рада підтримала призначення глав СБУ, Міноборони і МЗС

Новини

Верховна Рада проголосувала за призначення Андрія Загороднюка на пост міністра оборони України. Його кандидатуру вніс президент України Володимир Зеленський.

За кандидатуру Загороднюка проголосували 314 депутатів, проти – 25, утрималися – 14, не голосували 52 депутати.

Андрій Загороднюк – екс-керівник проектного офісу реформ Міноборони, навчався в Київському національному університеті ім. Т.Шевченка, Університеті Уарвік і Оксфордському університеті. Має більше 16 років досвіду роботи на керівних посадах в гірничодобувній і виробничій галузях. З 2014 року – громадський активіст, волонтер Збройних сил України. 5 липня 2019 року був призначений позаштатним радником президента Зеленського.

Андрій Загороднюк

Посаду міністра закордонних справ в уряді Олексія Гончарука займе Вадим Пристайко. Його кандидатуру, запропоновану президентом Володимиром Зеленським, підтримали 310 народних депутатів.

В ході виступу перед депутатами Пристайко назвав своїми пріоритетами на посаді міністра продовження євроатлантичної інтеграції і руху України в НАТО і ЄС, досягнення миру на Донбасі дипломатичним шляхом, деокупацію Криму та зміцнення міжнародної підтримки України. Особливу увагу він пообіцяв приділити стосункам України з сусідніми державами.

Кадровий дипломат Вадим Пристайко з 2014 по 2017 роки обіймав посади заступника міністра закордонних справ – керівника апарату, першого заступника міністра закордонних справ. З 2017 року по 2019 рік очолював місію України при НАТО.

Вадим Пристайко

Народні депутати більшістю голосів підтримали призначення головою Служби безпеки України Івана Баканова, кандидатуру якого вніс президент Володимир Зеленський. За призначення Баканова проголосували 316 депутатів.

Баканов заявив, що виступає проти збереження за СБУ тільки функцій захисту національної державності, контррозвідувальної та антитерористичної діяльності. Новий глава СБУ заявив, що вважає за необхідне збереження функцій правоохоронного органу, зокрема, Управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю («Управління «К»).

Іван Баканов

  • 29 августа Верховна Рада призначила на посаду прем’єр-міністра України Олексія Гончарука.
  • 29 августа Верховна Рада обрала спікером керівника партії «Слуга народу» Дмитра Разумкова.