Без виконання Мінських домовленостей і повернення Криму санкції щодо РФ можуть тільки посилюватися – Зеленський

Новини

Президент України Володимир Зеленський на спільній з президентом Польщі Анджеєм Дудою прес-конференції у Варшаві заявив, що до повного виконання Мінських домовленостей і повернення окупованих територій України санкції щодо РФ можуть лише посилюватись. 

Президент Зеленський підкреслив, що це спільна позиція України і Польщі, пише Центр журналістських розслідувань з посиланням на інформацію прес-служби президента.

«Наша спільна та принципова позиція: без повного виконання Мінських домовленостей, без відновлення територіальної цілісності України в міжнародно визнаних кордонах санкції ЄС можуть переглядатися лише в бік їхнього посилення, а не навпаки», – сказав президент України.

Президент додав, що Україна та Польща скоординували подальші кроки для припинення війни на Донбасі і повернення окупованого Криму.

В свою чаргу Анджей Дуда заявив, що ситуація має повернутись до «нормальної – повного відновлення територіальної цілісності України». 

«Наша позиція в цьому контексті щодо Росії однозначна – ми важаємо, що політика санкцій має бути продовжена, бо це найбільш мирний спосіб змусити, щоб держава дотримувалася стандартів міжнародного права. Наголошую, що сьогодні ці стандарти порушуються. Ми тут завжди стоятимемо пліч-о-пліч з Україною, бо вона повинна повернути свою територіальну цілісність», – зазначив президент Польщі. 

Нагадаємо:

  • Президент Володимир Зеленський знаходиться в Польщі з дводенним офіційним візитом.