Україна, Польща і США підписали меморандум про співпрацю у сфері енергетики

Новини

Україна, Польща і США 31 серпня підписали меморандум про тристороннє співробітництво в сфері енергетики.

Про це повідомив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Данилюк у Facebook, повідомляє Центр журналістських розслідувань.

На зустрічі з міністром енергетики США Ріком Перрі українська делегація обговорила важливість диверсифікації ризиків, продиктованих залежністю від поставок російського газу, як для України, так і для Польщі.

Повідомляється, що одним з кроків забезпечення енергетичної незалежності України буде налагодження поставок зрідженого газу через Польщу. Для цього побудований спеціалізований інтерконнектор, який об’єднає наші газотранспортні системи.

  • Темпи розвитку альтернативної енергетики на Херсонщині нині одні з найвищих в Україні. У регіоні генерують близько 150 МВт «чистої» енергії – це половина від потреб області. І все б добре, якби не ризики для бізнесменів, які інвестують в зелену енергетику, які виникли через бездіяльність президента. Робота Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), паралізована через відсутність кворуму. Президент не призначає свою квоту для ротації членів Нацкомісії, тож є ризик, що вона буде недієздатною аж до весни наступного року і не зможе ухвалювати рішення. В тому числі, й про надання зеленого тарифу, за яким держава купує електроенергію у підприємств. А це означає фінансові втрати для інвесторів.
  • Детальніше читайте в матеріалі Центру журналістських розслідувань Зелена енергетика: підніжка інвесторам від регулятора.