Віце-президент США запевнив Зеленського, що продовжить підтримувати Україну

Новини
Віце-президент США Майк Пенс Фото: AP

Сполучені Штати продовжать підтримувати Україну з безпеки і територіальної цілісності.

Про це заявив віце-президент США Майкл Пенс в ході зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським у Польщі, яку транслював FoxNews, пише Центр журналістських розслідувань.

«Між США і Україною – дуже сильні відносини, ми завжди підтримуємо і стоїмо пліч-о-пліч з Україною. Це почалося ще з 2014 року, з тих пір ми сильно підтримуємо територіальну цілісність і народ України. Ми і надалі продовжимо підтримувати Україну, зокрема , з питань безпеки та територіальної цілісності, включаючи і Крим», – сказав Пенс.

Як заявив Пенс, він сподівається обговорити з главою української держави питання, що стосуються прогресу у виконанні «мінських угод» і питань безпеки.

«В першу чергу мені хочеться поговорити про енергонезалежность України, можлив у​​співпрацю в області енергетики і економіки. Також мені хочеться почути більше про прогрес в питанні впровадження реформ. З нетерпінням чекаю можливості обговорити питання енергетики, енергоресурсів, яким чином це питання розвивається», – додав Пенс.

  • У польському місті Велюнь проходять пам’ятні заходи, присвячені 80-й річниці початку Другої світової війни. Саме це місто першим піддався бомбардуванням німецьких військ – рано вранці 1 вересня 1939 року.
  • На акцію приїхали лідери понад 40 країн Західної, Центральної та Східної Європи, включно з президентом України Володимира Зеленського. Росію на пам’ятні заходи не запросили.