Матіоса звільнили з поста головного військового прокурора і направили в розпорядження Міноборони

Новини
Анатолій Матіос Фото: rbc.ua

Анатолія Матіоса звільнили з поста головного військового прокурора і направили в розпорядження Міністерства оборони.

Відповідний наказ про звільнення підписав генеральний прокурор України Руслан Рябошапка, повідомляє Центр журналістських розслідувань.

«У понеділок, 2 вересня 2019 року, керуючись Законом України «Про прокуратуру», Положенням про проходження громадянами України військової служби у Збройних Силах України, а також на підставі листа Міністра оборони України від 02.09.2019, Генеральний прокурор Руслан Рябошапка підписав наказ про звільнення з посади заступника Генерального прокурора – Головного військового прокурора Анатолія Матіоса. Крім того, вказаним наказом його виключено зі списків особового складу Генеральної прокуратури України та направлено у розпорядження Міністерства оборони України для вирішення питання щодо подальшого проходження військової служби», – йдеться в повідомленні.

Рябошапка заявляв про наміри здійснити «перезавантаження» прокуратури, провести переатестацію прокурорів шляхом створення системи атестаційних комісій. За його словами, немає необхідності в існуванні військової прокуратури.

Екс-глава ГПУ Юрій Луценко перед звільненням призначив Матіоса «заступником-куратором» Управління спеціальних розслідувань ГПУ.

Нагадаємо:

  • Анатолій Матіос в червні 2014 року був призначений заступником генерального прокурора України – начальником Головного управління процесуального керівництва у кримінальних виробництвам слідчих центрального апарату і нагляду за дотриманням законів у військовій сфері і затверджений членом колегії Генпрокуратури. У серпні 2014 року він був призначений головним військовим прокурором України.