На Львівщині будують полігон для навчання ведення бойових дій в умовах міста

Новини

Для навчання особового складу ЗСУ ведення бойових дій в умовах міста в с. Старичі (Яворівський р-н, Львівська обл.) зводиться полігон, який імітує міську місцевість.

Про це на брифінгу в інформагентстві АрміяInform розповів перший заступник начальника Головного управління підготовки Збройних Сил України полковник Ігор Подолян, пише Центр журналістських розслідувань.

За його словами, також українських військовослужбовців навчатимуть воювати в умовах міста.

«Важливе питання – застосування підрозділів на урбанізованій місцевості. Ми знаємо, що окремі регіони країни – це суцільні міста, села, що перетікають з одного в друге. Це підштовхує нас до того, щоби навчати війська воювати в містах. Щоправда, полігона, що імітує таку місцевість, немає. Тому будуємо відповідний навчальний об’єкт, який дозволятиме нам «вести бій» у місті. У нас десь близько 40 % готовності цього об’єкта у Старичах. На наступний рік передбачені серйозні капіталовкладення для того, щоб завершити до 2021 року його обладнання», – повідомив він.

Подолян повідомив, що відтепер на підготовку окремих підрозділів до дій вночі витрачають 70% навчального часу.

«У цьому напрямку були проблеми. І сьогодні рішенням начальника Генерального штабу визначений чіткий перелік підрозділів зі складу кожної бригади, які мають відповідне обладнання для навчання вночі. Розподіл навчального часу в них становитиме 30/70. Тобто 70 % загального часу витрачатиметься на те, щоб виконувати відповідні навчально-бойові завдання під час бойової підготовки вночі», – зазначив офіцер.

Також на Львівщині стартували змагання за звання найкращого розвідувального підрозділу серед усіх родів військ ЗСУ. Сотні найкращих розвідників України з’їхалися на Яворівський полігон, де упродовж 4 днів виконуватимуть різні завдання. Їх підготували, враховуючи бойовий досвід, який здобули військовослужбовці у зоні бойових дій.