Посли ЄС визначили дату продовження персональних санкцій щодо РФ

Новини
санкции

Комітет постійних представників країн Європейського союзу ухвалив рішення продовжити індивідуальні санкції щодо фізичних і юридичних осіб РФ за підрив або загрозу територіальній цілісності, суверенітету і незалежності України. Очікується, що рішення буде прийнято на наступному тижні за письмовою процедурою. Після публікації в «Офіційному журналі» Євросоюзу рішення вступить у силу.

Підтримка суверенітету і територіальної цілісності України залишаються незмінними пріоритетами порядку денного ЄС, повідомив посол України в ЄС Микола Точицький, пише Центр журналістських розслідувань.

«На першому засіданні після річної перерви Coreper погодив продовження антиросійських санкцій до березня 2020 року. Розраховую, що цей курс буде продовжений і новим керівництвом інституцій ЄС», – написав він у Twitter.

Нагадаємо:

  • Рішення про продовження санкцій щодо РФ розглядає влада США.
  • 26 серпня набув чинності другий пакет санкцій США відносно РФ у зв’язку з отруєнням колишнього подвійного агента в рамках заходів, передбачених законом про контроль і знищення хімічної і біологічної зброї через отруєння Сергія і Юлії Скрипаль в британському Солсбері.