Денісова: Для Сенцова і Кольченка організували тимчасове житло, з постійним – вирішують

Новини
Олег Сенцов і Олександр Кольченко Фото: hromadske.ua

Для звільнених політв’язнів Кремля, кримчан Олега Сенцова і Олександра Кольченка організували тимчасове житло, питання з постійним житлом вирішують за дорученням президента, бо повернутись в окупований Крим вони не можуть.

Про це Уповноважена Верховної Ради з прав Людини Людмила Денісова повідомила в інтерв’ю BBC News Україна, передає Центр журналістських розслідувань.

«От зараз вони в лікарні, ми організували тимчасове житло і для Олега, і для Кольченка. Щодо постійного житла – ми будемо вирішувати, президент вже поставив відповідне завдання», – сказала омбудсмен.

Вона вказала, що Сенцов і Кольченко не мають змоги повернутись в окупований Крим.

«Адже в них є родини. Наприклад, у Олега Сенцова є мама, дітки, які теж хочуть бути зі своїм батьком. І ми вчора це питання обговорили з паном Олегом, будемо його вирішувати», – додала Денісова.

Нагадаємо:

  • 7 вересня у київському міжнародному аеропорту «Бориспіль» зустріли українських політв’язнів і військовополонених моряків ВМСУ, яких доставити з Росії в результаті обміну утримуваних осіб між Україною та РФ.
  • Офіс президента України опублікував список українців, які повернулися на батьківщину. В рамках масштабного обміну Україна передала Росії 35 осіб.
  • Українських моряків разом з їхніми рідними привезли до військового госпіталю в Києві, а інших звільнених українців – в лікарню «Феофанія».