Звільненим українським політв’язням виплатять по 100 тис грн – рішення КМУ

Новини
Звільнені українські політв’язні в літаку на шляху з Москви до Києва, 07.09.2019 Фото: president.gov.ua

Усім 35 звільненим українським політв’язням і морякам ВМСУ виплатять по 100 тис грн одноразової допомоги.

Відповідне рішення схвалив Кабінет міністрів України на своєму засідання в середу, 11 вересня, повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на урядовий портал.

«Сьогодні уряд підтримав ініціативу президента Володимира Зеленського та виділив по 100 тисяч гривень одноразової допомоги усім 35 полоненим, звільненим з російського полону 7 вересня цього року. Кошти будуть спрямовані Міністерством фінансів у рамках окремої бюджетної програми для Міністерства у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України для подальшої виплати звільненим полоненим», – зазначив прем’єр-міністр України Олексій Гончарук.

Нагадаємо:

  • 7 вересня у київському міжнародному аеропорту «Бориспіль» зустріли українських політв’язнів і військовополонених моряків ВМСУ, яких доставити з Росії в результаті обміну утримуваних осіб між Україною та РФ.
  • Офіс президента України опублікував список українців, які повернулися на батьківщину. В рамках масштабного обміну Україна передала Росії 35 осіб.
  • Українських моряків разом з їхніми рідними привезли до військового госпіталю в Києві, а інших звільнених українців – в лікарню «Феофанія».