Зеленський призначив Бухарєва першим заступником голови СБУ, звільнивши з посади керівника зовнішньої розвідки

Новини
Владислав Бухарєв Фото: LB.ua

Президент Володимир Зеленський призначив Владислава Бухарєва першим заступником голови СБУ, звільнивши його з посади керівника Служби зовнішньої розвідки. Також глава держави провів ще кілька кадрових призначень в Службі безпеки України.

Відповідні укази від 11 вересня опубліковані на президентському сайті, повідомляє Центр журналістських розслідувань.

Зокрема, указом №681/2019 президент звільнив Владислава Бухарєва з посади голови Служби зовнішньої розвідки України, на яку він був призначений Зеленським 11 червня 2019 року.

Крім того указом №682/2019 Зеленський призначив Бухарєва першим заступником голови СБУ – начальником Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Центрального управління СБУ.

Також президент указом №683/2019 призначив Олександра Руснака начальником Департаменту контррозвідки Служби безпеки України.

Зеленський також призначив Віталія Герсака начальником Управління СБУ в Миколаївській області, звільнивши з цієї посади Юрія Пасіка.

Начальником управління СБУ в Харківській області призначений Микола Найдич замість Андрія Носача.

Крім того, президент звільнив начальника управління СБУ в Івано-Франківській області Петра Дідуха і начальника управління СБУ в Тернопільській області Віталія Найду.

Також Зеленський призначив Бориса Безрукого начальником управління СБУ в Запорізької області і Віталія Монастирецького начальником управління СБУ в Чернівецької області.

Нагадаємо:

  • 11 червня президент Володимир Зеленський призначив главою Служби зовнішньої розвідки Владислава Бухарева.
  • У 2014 році Владислав Бухарєв був першим заступником глави СБУ, начальником Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю.
  • Був народним депутатом Верховної Ради 8-го скликання, члено фракції «Батьківщина». Обраний по одномандатному 162 виборчому округу.
  • Також Бухарев був членом колегії при МВС, раніше входив до конкурсної комісії з відбору членів ДБР.
  • Він неодноразово організовував виступи «Кварталу 95» в своєму депутатському окрузі.