ЗСУ готуються відбивати широкомасштабний наступ на Україну

Новини
Фото: Facebook Генеральний штаб ЗСУ

Українські Збройні сили готуються до відсічі широкомасштабної збройної агресії проти України в рамках стратегічного командно-штабного навчання «Козацька воля – 2019».

Навчання з органами військового управління ЗСУ та іншими складовими сил оборони України із залученням військ (сил) почалися у вівторок, 24 вересня, повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

«Головною метою навчань «Козацька воля – 2019» є перевірка спроможності органів військового управління в нових організаційно-штатних структурах (за натівською класифікацією) здійснювати управління військами (силами) у ході підготовки і ведення операцій (бойових дій) в разі широкомасштабної збройної агресії», – йдеться у повідомленні.

Фото: Facebook Генеральний штаб ЗСУ

До навчань залучатимуться структурні підрозділи Міноборони України, Генштабу ЗСУ, інші органи військового управління оперативно-стратегічного та оперативного рівнів та органи управління інших військових формувань і правоохоронних органів.

Як наголосили у Генштабі, комплекс заходів стратегічного командно-штабного навчання «Козацька воля – 2019» буде проходити на всій території держави.

Фото: Facebook Генеральний штаб ЗСУ

Нагадаємо:

  • 26 серпня розпочались масштабні військові навчання Південного військового округу РФ. В них задіяні до 8,2 тисяч військовослужбовців, понад 2,5 тисячі одиниць військової техніки, в тому числі близько 30 літаків і понад 60 вертольотів, понад 100 танків і до 10 кораблів і суден.