В зоні ООС в бою з окупантами загинув офіцер Нацгвардії Олександр Марків

Новини
Старший лейтенант НГУ Олександр Марків Фото: Facebook Бригада швидкого реагування Національної гвардії України

На Донбасі 27 вересня в зоні проведення Операції об’єднаних сил (ООС) під час бою з російськими окупантами загинув 38-річний військовослужбовець Нацгвардії України, старший лейтенант Олександр Марків.

Про це у суботу, 28 вересня, повідомила Бригада швидкого реагування Національної гвардії України.

«27 вересня в зоні проведення ООС у бою з російсько-терористичними збройними формуваннями героїчно загинув старший лейтенант Національної гвардії України Олександр Марків. Він хоробро воював і загинув, захищаючи український народ», – йдеться в повідомленні.

У бригаді зазначили, що Олександр Марків брав участь у Революції Гідності, воював у зоні АТО/ООС у лавах Збройних Сил України, а пізніше – Національній гвардії, після того, як пройшов складний відбір до складу Бригади швидкого реагування.

«Олександр був надійним другом для своїх побратимів. Його пристрастю була військова історія та реконструкція. Та понад усе він любив свою дружину й маленького сина, заради яких віддав найцінніше», – наголосили бойові побратими загиблого офіцера.

У Командуванні Нацгвардії розповіли подробиці загибелі Олександра Марківа.

27 вересня близько 17:00 ворог відкрив вогонь у бік українських позицій. Унаслідок ворожого обстрілу 38-літній старший лейтенант Марків отримав кульове поранення у обличчя.

«Йому відразу булу надано домедичну допомогу та евакуйовано до Світлодарської міської лікарні. У ході операції близько 19:30 Олександр помер», – повідомили в Командуванні НГУ.

Нагадаємо:

  • 21 липня уздовж всієї лінії розмежування на Донбасі почався режим «хлібного» перемир’я.
  • 26 вересня в районі проведення ООС внаслідок обстрілів російських найманців поранення отримав український військовослужбовець.