У Криму виділили майже 600 млн рублів на ремонт прибережній каналізації

Новини

Підприємство «Вода Криму» повідомило, що уклали контракти на 580 млн рублів на виконання робіт по ремонту прибережних каналізаційно-очисних споруд.

«Підрядні організації приступили до виконання робіт на КОС Алушта, Рибаче, Сонячногірське, Партеніт, Євпаторія, Керч, Приморський. Реалізація даного заходу дозволить довести роботу глибоководних випусків до нормативних показників та дозволить запобігти потраплянню стоків в прибережну зону», – йдеться в повідомленні прес-служби підприємства.

Детальніше про очисні споруди на півострові читайте в матеріалі Центру журналістських розслідувань Смердючий сезон. Хто вкрав гроші на очисні споруди в окупованому Криму?

Нагадаємо:

  • Проблема з очисними спорудами в Криму і Севастополі була і до окупації РФ в 2014 році.
  • Як повідомляв Центр журналістських розслідувань, витрати з держбюджету України на будівництво і відновлення каналізаційно-очисних споруд в Криму, включаючи Севастополь, наблизилися до суми в мільярд гривень, а терміни будівництва більшості з них були вичерпані ще в 2012 році. Але насправді більшість цих споруд так і не було введено в експлуатацію. Про 70% готовність одних і тих самих очисних влада звітувала і в 2011, і в 2012 році.
  • У період з 2011 по 2012 роки фірма «СПР-Груп» отримала підряди на будівництво та реконструкцію понад десятка великих об’єктів на загальну суму понад 700 мільйонів гривень.
  • У 2011 році тодішній прем’єр Микола Азаров запевняв, що уряд візьме під контроль будівництво водоочисних споруд в Автономній Республіці Крим. Гроші на ці цілі планували виділяти щорічно.